Mijn naam is Eva Koevoets en ik ben een aantal jaren geleden in aanraking gekomen met de edelsmeedkunst.

Edelsmeden is het vervaardigen van sieraden en (gebruiks-) voorwerpen van edelmetalen. Hier wordt meestal zilver of goud voor gebruikt. 

Edelsmeden is kunst. Ieder sieraad is uniek!

In 2008 was ik cursist bij een korte cursus edelsmeden. Tijdens deze cursus heb ik enkele basistechnieken geleerd en ontwerpen gemaakt.

en toen...was ik verslaafd.....

Thuis ben ik direct een eigen werkplaats gecreëerd en me aangemeld voor een jaar-cursus. Deze cursus heb ik van september 2008 tot juni 2009 gevolgd bij het Centrum van de Kunsten te Roosendaal. 

In september 2009 ben ik bij edelsmid Ben van Helden in Zeist de cursus leerling edelsmid gaan volgen. In september 2010 ben ik hier gestart met de 2 jarige beroepsopleiding tot Meester edelsmid. Op 20 januari 2013 heb ik de opleiding afgesloten door het organiseren van een eindexpositie.

Gedurende de afgelopen jaren heb ik veel kennis en ervaring opgedaan met als resultaat een aantal prachtige sieraden. Ik heb nog geen seconde spijt gehad met het starten van de opleiding. Het blijft fantastisch om je ideeën vorm te geven in een mooi sieraad. 

Edelsmeden is mijn passie, zien hoe mijn idee stap voor stap vorm krijgt en uiteindelijk een prachtig sieraad is geworden.

Met deze website wil ik jullie kennis laten maken met Briljant Design.